IMMERSE blog


Volg ons Twitter-account @Immerse_Project om op de hoogte te blijven.

08/07/2024

Implementatie van Digitale tools: de rol van de behandelaar

Lotte Uyttebroek

KU Leuven

In deze blog schrijft Lotte over de cruciale rol van behandelaars bij het integreren van de Experience Sampling Methodology (ESM) in klinische zorg.

02/04/2024

Coping-strategieën

Islay Barne

The University of Edinburgh

In deze verhelderende blog duikt Islay in de psychologie van copingstrategieën en hun diepgaande effecten op de geestelijke gezondheid binnen het kader van het IMMERSE-project.

31/01/2024

Omgaan met IMMERSE research data

Data Management Team

Universitätsklinikum Erlangen /
Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

In deze blogpost legt het datamanagementteam uit hoe zij alle gegevens beheren die in onze klinische onderzoeken zijn verzameld. Je zou het niet verwachten, maar het lijkt een beetje op het koken van een complexe stoofpot!

29/11/2023

De IMPROVE piloot studie

Jeroen Weermeijer

KU Leuven

In deze blogpost schrijft Jeroen over de IMPROVE pilotstudie. In deze studie testte hij de bruikbaarheid van ESM-software in een klinische setting.
10/10/2023

AI gebruiken om gezondheid te voorspellen

Manuel Brenner

CIMH

In deze blogpost onderzoekt Manuel het vermogen van kunstmatige intelligentie om trends te voorspellen en verborgen patronen te onthullen. Lees meer over hoe het IMMERSE-project een rol speelt bij het bevorderen van zijn onderzoek.
29/08/2023

Het belang van ervarings-deskundige

Lena de Thurah

KU Leuven

In deze blog vertelt Lena over de cruciale rol van participatief onderzoek in onderzoeken naar de geestelijke gezondheid. Ontdek hoe diverse ervaringen betekenisvolle interventies vormgeven binnen het IMMERSE-project.
26/07/2023

mHealth voor verslavingszorg

Adam Kurilla

Comenius University Bratislava

In deze blog benadrukt Adam de noodzaak om sleutelfactoren te onderzoeken die individuen cruciaal vinden voor het omarmen van technologie als onderdeel van hun therapeutische reis. In het bijzonder voor mensen die worstelen met verslaving.


12/06/2023

Mentaliseren van het IMMERSE-project

Koraima Sotomayor-Enriquez

The University of Edinburgh

In deze blog duikt Koraima in de opwindende mogelijkheden van het gebruik van mobiele technologie die is ontwikkeld in IMMERSE voor het onderzoeken van mentalisatie – een psychologische vaardigheid die ons helpt de relationele wereld om ons heen te begrijpen.