Implementing Mobile MEntal health Recording Strategy for Europe

Over IMMERSE


IMMERSE (Implementing Mobile MEntal health Recording Strategy for Europe) brengt een interdisciplinaire groep onderzoekers samen met als doel de transformatie van de geestelijke gezondheidszorg in Europa naar echte persoonsgerichte zorg te bevorderen. Wij zijn er sterk van overtuigd dat de behandeling vooral gericht moet zijn op de behoeften van elk individu dat hulp zoekt voor geestelijke gezondheidsproblemen, terwijl deze individuen ook een actievere rol moeten krijgen in hun behandelingsproces en besluitvorming.

 

IMMERSE zal daarom voortbouwen op 20 jaar ervaring met Experience Sampling Methodology (ESM), een gestructureerde dagboektechniek, als de methodologie die de dienstgebruiker in het middelpunt van zijn/haar behandeling plaatst. Binnen IMMERSE willen we ESM verder transformeren tot een innovatief, klinisch digitaal gezondheidsinstrument, Digital Mobile Mental Health (DMMH), in nauwe samenwerking met belanghebbenden, terwijl we ook specifiek de implementatie van dit instrument in de reguliere geestelijke gezondheidszorg in 4 landen in Europa evalueren.

 

Door het uitvoeren van een grondige implementatiestudie, inclusief het identificeren en overwinnen van verschillende barrières voor implementatie, streven we naar een verdere opschaling van DMMH in de routinematige klinische gezondheidszorg in 4 landen in Europa en daarbuiten, en bieden zo een uniek potentieel om de geestelijke gezondheidszorg in Europa aanzienlijk te innoveren.


NIEUWS


01/04/21

HET IMMERSE PROJECT IS BEGONNEN!


Na bijna 2 jaar, door eerst ons experts consortium te vormen, gaand van een algemeen idee naar een gedailleerd en specifiek project, en een EU H2020 fonds (945263) te hebben gewonnen, is het IMMERSE project officieel gestart op 1 April 2021! Meer informatie zal op deze website te vinden gaan zijn.

Contacteer ons

 
 
 
voor onze nieuwsbrief